Qui Som

Lema de la Comunitat

P

obresa

que no és altre cosa que donar-ho tot, renunciar a tot, al meu  "individualisme”, he trobat la millor “riquesa”: l’Amor, Crist en els germans, als qui vull lliurar-me.

A

mor

que és viure Crist en els germans, estimar-los, vetllar per cada u i per tots, vull viure la Unitat.

U

nitat

vull ser un sol cor i una sola ànima, aquest esperit universal que em fa vivenciar en el meu interior la Pau.

La Comunitat de Jesús

Nascuda en la segona meitat dels anys seixanta a Barcelona, la Comunitat de Jesús és una comunitat de laics que pretén viure i comunicar l’Evangeli en l’amor i l’amistat fraterna. Té una identitat pròpia donada pel seu fundador, Pere Vilaplana (1932-1983), i s’inspira en bona part en la espiritualitat de Charles de Foucauld. L’estil propi de comunitat de vida cristiana es fonamenta en l’esperit d’amistat, de germanor i de pregària. Més enllà de les afinitats i dels voluntarismes, cada germà és un germà, membre de la «família de Déu». Jesús és el centre de la nostra amistat i ens uneix com a vincle incontestable. En el si de la Comunitat es valora especialment la complementarietat de les diferents vocacions, i les realitats i opcions personals que s´hi donen, que la Comunitat acull de la mateixa manera amb l´anhel sincer d´un creixement i conversió personals cap a Déu.

llegir més

Text del Compromis

"La nostra amistat és una corda lligada per un “nus”, Crist, si nosaltres no volem trencar-lo... qui ens podra separar de l’amor de Crist? " (Rm. 8, 35)