Lloança a Déu

Per a moltes persones que n’han fet ús per a la seva pregària personal i comunitària aquest llibre, Lloança a Déu, és un tresor.
El pare Estanislau Maria Llopart, monjo de Montserrat, inicià la seva vida eremítica l’any 1961 a la Santa Cova de la Mare de Déu de Montserrat. Es traslladà a l’ermita de la Santa Creu l’any 1965. Hi va fer estada fins al 1972, i la seva figura tingué un important ressò per a moltes persones -de diferents orígens i creences- que anaven a trobar-lo, en algunes de les quals va arribar a despertar la vocació eremítica. Després de passar un any i mig a una cova prop de Betlem, el 1974 va emprendre l’etapa definitiva d’ermità al Japó. Va tornar a la seva estimada muntanya de Montserrat poc abans de morir, el març de 2003.
En el decurs d’aquests anys va anar seleccionant i adaptant Salms i Càntics de forma pacient i acurada. Els va donar un llenguatge “cristià” –dins dels límits possibles- a fi d’adaptar-los a la pregària cristiana.
La Comunitat de Jesús –acollida per l’ermità i nascuda a la mateixa ermita de la Santa Creu l’any 1968– rebia des del Japó, l’any 1985, les últimes adaptacions i correccions d’aquest recull de textos que l’editorial Claret va publicar l’any 1988 dins la col·lecció els Daus.
A hores d’ara, exhaurit el llibre i consultada l’editorial, no ha semblat oportú fer-ne una reedició en paper. És per aquest motiu que hem dut a terme la digitalització, revisió i edició que avui us oferim en aquest format pdf: fàcil de fer arribar a qualsevol persona que hi pugui estar interessada, i fàcil de compartir en pantalla quan les pregàries hagin de ser telemàtiques. Confiem que aquest recull de Salms i Càntics en “obert” pugui acompanyar la nostra vida com una Lloança a Déu.

Lloanca-a-Deu-Salms-i-Cantics-per-dispositius