Nova entrada al canal Foucauld

La Comunitat de Jesús, inspirada en el testimoniatge del germà Carles, i vinculada a l’Associació Família Espiritual de Carles de Foucauld des de l’any 1980, ha fet present Carles de Foucauld al poble de Tarrés.

Ho ha fet:

- des de la discreció en la vida veïnal, fins l’adequació d’espais de pregària, de “desert”,
- des del valor de l’acollida dels hostes -tan present en el germà Carles, fins a la inculturació en el tarannà i tradicions del poble;

- des de la sobrietat dels espais fins a la presència explícita a través d’imatges, i referències.

La presència de Carles de Foucauld, però, s’ha fet palesa sobretot a través de l’estada de moltes persones vinculades al carisma de Carles de Foucauld.

Així, Tarrés ha acollit Capítols generals dels Germanets de Jesús, de les Germanetes del Sagrat Cor i dels Germanets de l’Evangeli, recessos de les Germanetes de Natzaret i diferents noviciats de les Germanetes de l’Evangeli. Hi han fet estada de desert alguns membres de la Família, i han visitat Tarrés persones destacades en el carisma de Foucauld com René Voillaume, Jean François Six, Michel Lafon, Maurice Bouvier, entre altres.

De forma preeminent cal destacar l’any 2001 la trobada internacional de l’Associació, que actualment aplega 20 grups seguidors d’aquest carisma. Amb presència arreu del món els responsables de cada grup es reuniren a Tarrés durant una setmana: fou una ocasió excepcional per reforçar els vincles entre els diferents grups i conèixer Tarrés.

L’Associació espanyola de la Famílies Carles de Foucauld a Espanya té també la seva seu oficial a Tarrés i anualment els responsables de cada grup s’hi reuneixen per compartir i proposar accions comunes.

Tarrés acull de forma permanent l’exposició de 18 relleus de ceràmica dedicats a la vida i el missatge de Carles de Foucauld realitzats per l’artista Antonio Oteiza. La Comunitat ofereix aquesta col·lecció perquè pugui fer-se present allà on alguna entitat ho consideri d’interès. Des del juliol del 2007, obra també d’aquest escultor, un relleu de grans dimensions presideix una capella dedicada al beat Carles a l’església parroquial Santa Maria de Tarrés: un espai per la pregària i l’adoració tan estimada per Foucauld. Altres documents -alguns originals del germà Carles- completen l’expressió del fort lligam que la Comunitat ha sentit sempre envers el carisma foucauldià.

Per últim, un detall entranyable és el nom donat a un carrer del poble: carrer Charles de Foucauld. En ell s’ubiquen dues cases d’acollida que, de ben segur, hauran traspuat a les moltes persones que s’hi ha allotjat aquest esperit de senzillesa, de vida amagada, com la d’aquell poble, Natzaret, un dels eixos fonamentals de l’espiritualitat del germà Carles.

"" Enllac amb el Canal Foucauld ""

Los comentarios están cerrados.